312 Kattovalaisin Musta/Raaka Kupari – Lampe Gras

611.00 

Design
Bernard Albin Gras for Lampe Gras
Konsepti
Huom. Raw Copper/ Raaka Kupari -malli näyttää aluksi kiiltävältä, mutta alkaa patinoitumaan ja saamaan raa’an kuparin näköä ajan myötä – kuten oheisesta valokuvasta on nähtävillä.
Raw Copper -valaisimen varjostin muuttuu kaiken aikaa. Kupari hapettuu itsekseen jopa koskettaessasi varjostinta, joten näet sen värin muuttuvan luonnollisesti antaen valaisimelle ainutlaatuisen ja karkean ulkomuodon.
Aika, ympäristö ja lämpötila vaikuttavat Raw Copper -valaisimen kehittymiseen.
312 Kattovalaisin on 1900-luvun ikoni. Valaisimen juuret ovat vuodessa 1922, jolloin Bernard-Albin Gras aloitti sen suunnittelun. Sen jälkeen kokoelma on vain kasvanut kasvamistaan. Valaisin suunniteltiin kymmeneen toimistoon ja sitä pidettiin äärettömän ainutlaatuisena, kiitos sen yksinkertaisen ja lujatekoisen mutta ergonomisen muotoilun. Keskeisessä muodossa ei ole tilaa ruuveille eikä hitsaussaumoille.
312 Kattovalaisimen toiminnallinen esteettisyys on kiistaton. Valaisimen osat – varret, runko, kannattimet ja liitoskohdat – ovat ainutlaatuisia ja aikaansa edellä. Le Corbusier lankesi Lampe Grasin modernien valaisimien muotoon ja alkoi käyttää niitä omissa projekteissaan jo varhain.
Nykyään Lampe Grasin valaisin on suosittu keräilykohde kaikkialla maailmassa – erityisesti Ranskassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa. Bernard-Albin Grasin lahjakkaat ja visionääriset muodot ovat osoittautuneet ajattomiksi.

Tuotetunnus (SKU): ed55279fcb10 Osasto: Avainsana tuotteelle