PH 2/1 Pöytävalaisin Kromattu – Louis Poulsen

655.00 

Design
Poul Henningsen for Louis Poulsen
Konsepti
PH 2/1 Pöytävalaisin on osa kolmevarjostimisten valaisimien joukkoa, johon tällä hetkellä kuuluu yhteensä 18 eri valaisinta. Näistä kolme on suunniteltu ulkokäyttöön. Poul Henningsen loi kolmevarjostimisen valaisimen vuosina 1925-1926, jolloin hän yhdessä Louis Poulsenin kanssa suunnitteli ensimmäiset valaisimet Pariisissa järjestettyyn näyttelyyn. Läpi koko elämänsä PH pyrki luomaan häikäisemättömän ja pehmeän valon, joka on samalla taloudellinen.
Niinpä PH ei luonut pelkästään valaisinta vaan kokonaisen valaisinjärjestelmän. Vuosien saatossa siihen liittyen on valmistettu noin tuhat erilaista valaisinmallia. PH-valaisimien numerot viittaavat niiden varjostimien kokoon. Jokaiseen ylävarjostimeen kuuluu siihen liittyvä sarja alempia varjostimia. 2/2, eräs ’puhtaimmista’ malleista, sisältää 20 cm kokoisen ylävarjostimen sekä siihen liittyvät alavarjostimet. PH 2/1 -valaisimessa on 20 cm ylävarjostin, mutta sen keskimmäinen ja alin varjostin ovat mallista 1/1.
PH 2/1 -valaisimen heijastava monivarjostinjärjestelmä perustuu logaritmisen spiraalin periaatteeseen – valonlähteen keskipiste sijaitsee spiraalin keskellä, ja se tuottaa laajalle levittäytynyttä ja häikäisemätöntä valoa. PH 2/1 Pöytävalaisin tuottaa alaspäin suunnattua valoa.

Tuotetunnus (SKU): 46261991bcf3 Osasto: Avainsana tuotteelle