PH 3½-2½ Pöytävalaisin Mustametallisoitu – Louis Poulsen

1,220.00 

Design
Poul Henningsen for Louis Poulsen
Konsepti
PH 3½/2½ Pöytävalaisin Musta Metalloitu on osa kolmevarjostimisten valaisimien joukkoa, johon tällä hetkellä kuuluu yhteensä 18 eri valaisinta. Näistä kolme on suunniteltu ulkokäyttöön. Poul Henningsen loi kolmevarjostimisen valaisimen vuosina 1925-1926, jolloin hän yhdessä Louis Poulsenin kanssa suunnitteli ensimmäiset valaisimet Pariisissa järjestettyyn näyttelyyn. Läpi koko elämänsä PH pyrki luomaan häikäisemättömän ja pehmeitä varjoja tuottavan valon, joka voidaan suunnata minne tahansa, missä sitä tarvitaan.
PH ei luonut pelkästään valaisinta vaan kokonaisen valaisinjärjestelmän. Vuosien saatossa siihen liittyen on valmistettu noin tuhat erilaista valaisinmallia. PH-valaisimien numerot viittaavat niiden varjostimien kokoon. Jokaiseen ylävarjostimeen kuuluu siihen liittyvä sarja alempia varjostimia. PH 3½/2½ -valaisimessa on noin 35 cm ylävarjostin, ja keskimmäinen ja alin varjostin ovat sarjasta 2½.
PH 3½/2½ -valaisimen heijastava monivarjostinjärjestelmä perustuu logaritmisen spiraalin periaatteeseen – valonlähteen keskipiste sijaitsee spiraalin keskellä, ja se tuottaa laajalle levittäytynyttä ja häikäisemätöntä valoa.

Tuotetunnus (SKU): 432820e7cbbe Osasto: Avainsana tuotteelle