PH 3½-3 Riippuvalaisin Keltainen – Louis Poulsen

708.00 

Design
Poul Henningsen for Louis Poulsen
Konsepti
Juhlistaakseen Poul Henningsenin syntymän 120-vuotispäivää 9. syyskuuta vuonna 2014, Louis Poulsen julkisti uuden tuotteen -PH 3½-3 -riippuvalaisimen.
PH 3½-3 -riippuvalaisin kehitettiin käyttäen Poul Henningsenin alkuperäisiä piirustuksia 1920-1930 -luvun taitteesta. Suunnittelun lähtökohtana käytettiin hänen tunnettua 3-varjostinjärjestelmäänsä.
Valaisin on valmistettu keltaisista metallivarjostimista, ripustus on mattaruskeasta kuparista. Kaikki sarjassa käytetyt värit ovat Poul Henningsenin värimaailmasta. Ja kuten mies itse, myös hänen valaisimensa ovat värikkäitä!
Hienona ylimääräisenä yksityiskohtana kaikissa varjostimissa on valkolakatut valssatut reunat, jotka entisestään alleviivaavat kolmevarjostimisen valaisimen tunnettua profiilia. Niistä syntyy ihastuttava optinen symmetria.
Varjostimet valmistetaan Louis Poulsenin tehtaalla Tanskan Vejenissa. Valmistuksessa käytetään Louis Poulsenin omia puristimia – kuka tahansa ei pysty luomaan mestariteosta.
Vaikka suunnittelu on yli 80 vuotta vanha, valaisin on samaan aikaan moderni ja klassinen. Niinpä se sopii hyvin erilaisiin tiloihin. Se tunnetaan hurmaavana, karkeatekoisena, toiminnallisena ja yksinkertaisena valaisimena. Mutta on se paljon muutakin.
PH 3½-3 -riippuvalaisin on osa Tanskan muotoilun ja valoteollisuuden historiaa. Se antaa kauniin toiminnallisen ja koristeellisen valon sekä parantaa mitä tahansa sisätilaa vain silkalla olemassaolollaan, sekä päällä että pois päältä ollessaan. Valaisin on ihastuttava sekä yksinään että ryhmänä.
Poul Henningsenin muotoilu on ajatonta. Ei ole kovinkaan pitkä aika, kun eräs toimittaja kutsui hänen muotoiluaan jopa kuolemattomaksi! Olemme joka tapauksessa varmoja luvatessamme, että PH 3½-3 -riippuvalaisin inspiroi sisustuksen saralla vielä 10, 20 tai 30 vuodenkin kuluttua.
Poul Henningsenia kutsuttiin valotaiteilijaksi, mihin hänen vastauksena oli: “Jos teet taidetta, olet taiteilija – joko hyvä tai huono. Ja huoneen valaiseminen on taidetta!” Hänen valaisimiaan myydään nykyään kaikkialla maailmassa valtavia määriä – ”valaisintaidetta” tai ei!

Tuotetunnus (SKU): b172c91d90b1 Avainsana tuotteelle