PH 3/2 Seinävalaisin – Louis Poulsen

764.00 

Design
Poul Henningsen for Louis Poulsen
Konsepti
PH 3/2 -valaisin on upea muotoilun ikoni, joka on yhä omaa luokkaansa sekä muotojensa että käytännöllisyytensä suhteen. 3/2 -kokoelma sisältää riippuvalaisimia, pöytävalaisimia, lattiavalaisimia, seinävalaisimia sekä kattokruunun.
PH 3/2 Seinävalaisin on osa kolmevarjostimisten valaisimien joukkoa, johon tällä hetkellä kuuluu yhteensä 18 eri valaisinta. Näistä kolme on suunniteltu ulkokäyttöön. Poul Henningsen loi kolmevarjostimisen valaisimen vuosina 1925-1926, jolloin hän yhdessä Louis Poulsenin kanssa suunnitteli ensimmäiset valaisimet Pariisissa järjestettyyn näyttelyyn. Läpi koko elämänsä PH pyrki luomaan häikäisemättömän ja pehmeän valon, joka on samalla taloudellinen. br>
Niinpä PH ei luonut pelkästään valaisinta vaan kokonaisen valaisinjärjestelmän. Vuosien saatossa siihen liittyen on valmistettu noin tuhat erilaista valaisinmallia. PH-valaisimien numerot viittaavat niiden varjostimien kokoon. Jokaiseen ylävarjostimeen kuuluu siihen liittyvä sarja alempia varjostimia. PH 3/2 -valaisimessa on noin 30 cm ylävarjostin, ja keskimmäinen ja alin varjostin ovat mallista 2/2. PH 3/2 Seinävalaisin esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1999.
PH 3/2 -valaisimeen suunniteltiin heijastava monivarjostinjärjestelmä, joka perustuu logaritmisen spiraalin periaatteeseen – valonlähteen keskipiste sijaitsee spiraalin keskellä, ja se tuottaa laajalle levittäytynyttä ja häikäisemätöntä valoa. PH 3/2 Seinävalaisimen suupuhallettu opaalilasi on kiiltävä ulkopuolelta ja hiekkapuhallettu matta sisäpuolelta. Se tuottaa pehmeää ja laajalle levinnyttä alaspäin suunnattua valoa.

Tuotetunnus (SKU): 864785e72d86 Osasto: Avainsana tuotteelle