Toldbod 120 Riippuvalaisin Musta – Louis Poulsen

241.00 

Design
Louis Poulsen
Konsepti
Toldbod 120 on osa vuonna 2018 julkaistua kokoelmaa. Uusi kokoelma tarjoaa hienostuneen väripaletin, joka koostuu mustasta, valkoisesta, tumman ruusunpunaisesta, vaaleanharmaasta sekä siniharmaasta. Uusi väripaletti osoittaa suunnittelun visuaalista muuntautumiskykyä sopeutumalla erilaisiin sisustuksiin sekä niin modernisti kuin klassisesti sisustettuihin huoneisiin.
Louis Poulsen kehitti Toldbod 120 -valaisimen vuonna 2009 perustuen vuoden 1982 Toldbod 290 -valaisimeen sekä vuoden 2006 Toldbod 155 -valaisimeen.
Toldbod-kokoelma kokonaisuutena käyttää edistynyttä valonheijastinta, joka perustuu PH Ellipse -heijastimeen. Se on viimeinen legendaarisen valosuunnittelijan Poul Henningsenin kehittämä katuvalaistuksen konsepti, joka on sittemmin todettu erinomaisesti myös sisäkäyttöön soveltuvaksi. Heijastin varmistaa valon jakautumisen yhtenäisesti ja symmetrisesti ilman, että se häikäisee. Se soveltuu erinomaisesti työvaloksi sekä yleisen tunnelman luojaksi huoneessa. Toldbod suuntaa suurimman osan valosta alaspäin, mikä toteuttaa PH:n filosofiaa, jonka mukaan valaistus tulee suunnitella niin, että huone valaistaan ilman, että valo paistaa suoraan kenenkään silmiin.
Louis Poulsen pohjasi alkuperäisen Tolbod 120 -valaisimen filosofialle, jonka mukaan yksinkertaisimmat muotoilut ovat hyödyllisimpiä. Klassinen riippuvalaisin on kaunis sellaisenaan tai ryhmässä – kaikki saman värisiä tai eri väristen valaisinten joukko – aseteltuna riviin tai levitettynä eri korkeuksille. Ajatus yksinkertaisen ja klassisen muodon takana on tarjota loputtomalta vaikuttava vaihtoehtojen määrä.

Tuotetunnus (SKU): ccd96a407e36 Avainsana tuotteelle